Skradin

Skradin

Kada govore o 6000 godina Skradina, povjesničari razloge traže u položaju i geostrategiji. Jer povijest uvijek traži velike i razumne razloge. Istina je često puno jednostavnija jer ljudi su pametniji od povijesti.

Skradin je jednostavno čaroban u svakom svojem detalju. U glasnoj tišini jutra koja Vam se uvlači pod kožu i u gromoglasnoj klapskoj pjesmi koja ulazi direktno u srce.
U miru samostana na Visovcu i u eksploziji vodenih kapi Skradinskog buka. U svakom Vašem uživanju u hrani koja je vješto zaobišla hladnjake i zamrzivače te kradljivce okusa, i besprijekorno svježa dospjela na vaš stol.

Takav je Skradin - malen, slikovit i ukusan, na mjestu gdje rijeka ljubi more tako strasno.
Takav je Skradin - savršen, kako pred 6.000 godina, tako i danas.

Gradska jezgra

Skradin je romantičan mediteranski grad s uskim popločenim ulicama, prolazima, voltama i skalinama. Cijela je gradska jezgra zaštićeni spomenik kulture. U njoj se nalaze kuće koje uglavnom potječu iz 18. i 19. stoljeća i ožbukane su na način tipičan za Veneciju i područje njezina utjecaja.

Na skradinskim ulicama pronaći ćete ugodnu atmosferu maloga dalmatinskog mjesta, osobito u vrijeme Skradinskog festivala klapskog pjevanja (a capella pjevanje tipično je za hrvatski Jadran) ili za svetkovinu Male Gospe.

Saznajte više na web stranicama TZ Skradin.